Evcil Hayvanlarınızla Daha Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin 10 İpucu
Evcil hayvanlar, hayatımıza sevinç ve pozitif enerji katarlar. Onların sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak, sorumluluklarımız arasındadır. İşte evcil hayvanlarınızla daha sağlıklı...
Devamını OkuEvcil Hayvanların Stresi Nasıl Azaltılır?
Evcil hayvanlar, insanlar gibi çeşitli nedenlerle stres yaşayabilirler. Evcil hayvanların strese girmesine yol açan bazı yaygın nedenler...
Devamını OkuEvcil Hayvan Sahiplenmenin 10 Harika Faydası
Evcil hayvan sahiplenmek sadece bir hayvanı ailenize katmakla kalmaz, aynı zamanda yaşamınıza birçok olumlu etki sunar.
Devamını OkuEvcil Hayvanlara Oyuncak ve Aktivite Önerileri
Evcil hayvanlara oyuncaklar ve aktiviteler sağlamak, onların zihinsel ve fiziksel sağlığını desteklemek, sıkılmalarını önlemek ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak açısından önemlidir.
Devamını OkuEvcil Hayvanlarla Seyahat: Tatillerde ve Yolculuklarda Onlara Nasıl Bakılır?
Evcil hayvanlarla seyahat etmek, tatiller ve yolculuklar için heyecan verici bir deneyim olabilir. Ancak, evcil hayvanlarınızın güvende olmasını sağlamak ve rahat ettirebilmek için...
Devamını OkuEvcil Hayvanlarda Kuduz Hastalığı
Kuduz, viral bir hastalıktır ve birçok memeli hayvana, insanlara ve evcil hayvanlara bulaşabilir. Kuduz, rhabdovirüs ailesine ait bir virüs olan Rabies virüsü tarafından neden olunur.
Devamını OkuEvcil Hayvanlar İçin Deprem Öncesi ve Sonrası Yapılacaklar
Evcil hayvanlarınızın güvenliği, deprem öncesi ve sonrası önemlidir. Eğer deprem bölgesinde yaşıyorsanız mutlaka bir deprem çantası hazırlamış olmanız gerekmektedir.
Devamını OkuKedilerde Kulak Uyuzu Nedir?
Kedilerde kulak uyuzu hastalığı, kedilerin kulaklarındaki bir parazit enfeksiyonudur. Bu hastalık genellikle "kulak akarı" olarak da bilinir ve birçok farklı türü vardır.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Kulak Enfeksiyonlarından Korunma Yöntemleri
Kedi ve köpeklerde düzenli bakım ve temizlik yapılmadığı durumlarda bakteri, mantar ve parazit gibi hastalıklar oluşabilir.
Devamını OkuYavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Yavru kedi bakımı ve bebek bakımı arasında çok temel benzerlikler bulunmaktadır. Bebek bakımında ne kadar hassas ve özenli davranmak gerekiliyor ise yavru kedi bakımında...
Devamını OkuKöpeklerin Tüy Dökülmesi Nasıl Önlenebilir?
Tüm tüylü canlılarda olduğu gibi köpek dostlarımızda da ilkbahar ve sonbahar aylarında yoğun tüy dökümü olmaktadır.
Devamını OkuKedilerde Görülen Alerji Hastalıkları
Alerji hastalığı kedilerin bağışıklık sistemlerinin alerjen adındaki kimyasallara karşı tepki vermesinden veya hassasiyet göstermesinden meydana gelmektedir.
Devamını OkuKöpeklerde Apse Belirtileri ve Nedenleri Nedir?
Tedavisi yapılmayan büyük veya küçük yaralanmalar, zaman içinde bakterilerin cilde temas etmesi ile apse ’ye (iltihaplanmaya) neden olmaktadır.
Devamını OkuKedilerde Açık Yara Tedavisi
Kediniz her an bir kesici alete basarak, diğer canlılar ile kavga ederek ya da dışarda gezinirken bilmediği bir şekilde yaralanabilir.
Devamını OkuYoğun Bakım ve Operasyon Sonrasında Köpeklerin Beslenmesi
Yoğun bakım veya herhangi bir operasyon sonrasında köpeğinizin bakım ve beslenme süreci oldukça önemlidir. Buradaki süreç uzun zaman gerektiren zor bir dönem olabilir.
Devamını OkuEvcil Hayvanlarda İç Parazit Mücadelesi
Kedi ve köpek dostlarımızın birçoğunda karşılaşılan sorunlardan biri iç parazit mücadelesidir. Hayvan dostlarımız ister sokakta ister evde yaşamlarını sürdürsünler muhakkak parazit...
Devamını OkuYavru Köpeklerde Dikkat Edilmesi Gereken 7 Davranış
Yavru köpeğinizin çevreye karşı verdiği tepkileri test eden mizaç testleri vardır. Bu testler; istikrar, güven, utangaçlık, arkadaşlık, saldırganlık, korumacılık...
Devamını OkuKedilerde Sindirim Sorunlarının Belirtileri
Sindirim sistemi rahatsızlıkları, mamanın sindirim kanallarından geçiş hızını etkileyen bir sağlık sorunu olarak bilinmektedir. Sindirim sorunlarında kusma ve ishal en sık rastlanan belirtidir.
Devamını OkuYoğun Bakım ve Operasyon Sonrasında Kedilerin Beslenmesi
Kedi dostlarımızın geçirmiş oldukları operasyon ve yoğun bakımı süreçlerinden sonra onları iyileştirecek ve bu süreci hızlandıracak en önemli etken sağlıklı beslenmedir.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Şampuan Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kedi ve köpek dostlarımızın tüy bakımı ve temizliğinin yapılabilmesi için banyo bakımının yapılması gerekmektedir.
Devamını OkuKedilerde Gebelik Dönemi
Kedilerin gebelik dönemleri genellikle 8 ile 9 haftalık süreleri kapsamaktadır. Ancak bu süre değişkenlik gösterebilmektedir.
Devamını OkuKöpeklerde Diş Eti Hastalıkları Nelerdir?
Köpeklerde diş eti hastalığı, ağız boşluğu ve diş eti çevresinde görülen bir bakteri enfeksiyonudur.
Devamını OkuKedilerin Yaşlılık Dönemi
Hayvan dostlarımızın belirli bir yaşam süresi vardır. Ev yaşamındaki kedi dostlarımızın yaşam süreleri yaklaşık 12-18 yıl aralığındadır.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Yaygın Görülen Deri Problemleri
Kedi ve köpek dostlarımızın tüy yapılarındaki farklılık nedeniyle köpek dostlarımızın deri hastalıklarını fark etmemiz zor olabilir.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Tuvalet Eğitimi
Günümüzde evcil hayvan sahiplerinin uyguladığı veya uygulaması gerektiği eğitimlerin başında tuvalet eğitimi gelmektedir.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Dönemsel Aşı Takvimi
Kedi ve köpek dostlarımızın gerekli aşılarını olmasıyla, daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri için önemlidir.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Mama Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?
Günümüzde evcil hayvan bakımı giderek artmaktadır. Bu durumda beraberinde evcil dostlarımız için kullanacağımız mama seçiminin önemini bizlere hatırlatmaktadır.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Pire Sorunu Nedir? Nasıl Önlenebilir?
Bu yazımızda yaz aylarında sık sık görülen kedi ve köpeklerimizdeki pire sorununa ve bu sorunu nasıl önlenebileceği konusuna değineceğiz. Pireler, yaşamını kanla sürdüren küçük uçmayan böceklerdir.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Tüy Bakımı
Bu yazımızda Kedi ve Köpek dostlarımızın tüy bakımının nasıl yapıldığına, tüy bakımı yapılmayan dostlarımıza olası etkileri nelerdir? konu başlıklarına değineceğiz. Aslında bakarsanız kedi ve köpeklerde ki tüy bakımı basit bir işlem gibi görünse de kedi ve köpekler için önem arz eden konulardan birisidir.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde İshal ve Sıvı Kaybının Önlenmesi
İshal Kedi ve köpek sahiplerinin genellikle karşılaştığı sorunlar arasında yer almaktadır. Bazı durumlarda normal iken ciddi boyutlara da varabilmektedir. Özellikle dostlarımızın ishal sorununda çeşitli hastalıkların belirtisi olmakla birlikte aynı zamanda fizyolojik bir savunma mekanizmasıdır.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Su Tüketiminin Önemi
Baharın gelişiyle ısınan hava sıcaklığı hızla yükseliyor. Hava sıcaklığının artması aynı insanlarda olduğu gibi kedi ve köpeklerde de sıvı kaybına yol açmaktadır. Kuru mama ile beslenen yeterli miktarda su içmeyen kedi köpeklerde ortaya çıkan sıvı kaybı tüm vücutlarını olumsuz yönde etkilemektedir.
Devamını OkuOperasyon Sonrası Kedi ve Köpek Bakımı
Kedi ve köpekler hayatlarının belli bir zamanlarında kazalar ve yaralanmalar ile karılaşabilir ya da bazı operasyonları geçirmek zorunda kalabilirler. Bu durum sonrasında hastanın eski yaşam fonksiyonlarına kavuşabilmesi ve yaşadığı travmayı atlatması zor olabilir.
Devamını OkuYeni Yıl, Yeni Hedefler
İlk olarak Çin’in Wuhan bölgesinde 2019 yılı Aralık ayının başında görülüp bir çok bölgeye yayılarak tüm dünyada COVID-19 etkisi sürmeye devam ediyor. İnsandan insana kolayca bulaşan virüs şuana kadar yapılan araştırmalar sonucunda evcil hayvanlarda dahil Türkiye’de herhangi bir hayvanda rastlanmadığı bilinmektedir.
Devamını OkuKedi ve Köpeklerde Yara ve Tedavi Yöntemi
Yara, deride ya da bir organda doku bütünlüğünün bozulması anlamına gelmektedir. Yaralı bölgenin iyileşmesi ise organizmanın herhangi bir yerinde oluşmuş doku bütünlüğünün bozulmasına karşı kan dolaşımı oluşturarak, dokunun iyileşmesini sağlamaktır.
Devamını OkuKöpeklerde Kulak Temizliği Neden Gereklidir?
Kulaklar için kaliteli temizleyiciler kullanıldığında, kulak kiri ve inflamatuar sekresyon kulaktaki daha derin yapılardan da temizlenebilir, bu şekilde ilaçların uygun olmayan biçimde tedavi uygulandığında hasara uğrayacak kulak zarına ulaşması mümkün olur.
Devamını OkuKöpeklerde Kulağı Tanımlayalım
Köpek ve kediler sadece orta kulak ve iç kulak da doğru işlev gösterdiğinde iyi duyabilir ve doğru bir vücut ve baş duruşu sergileyebilir. Bu kısımlar kafatası içinde saklıdır ve uygun tıbbi yardım olmadan görülemezler. Ancak, kulak kepçesinin ve kulak kanalının bakımı uygun şekilde yapılmazsa, orta kulakta değişimler meydana gelir.
Devamını OkuKediler Neden Kusar?
Bir evcil hayvan besliyorsanız ve bu kedi ise muhtemelen zaman zaman kustuğuna şahit olmuşsunuzdur. Kedilerin kusması yaygın olarak görünsede bazen tıbbi müdahale gerektiren ciddi nedenler oluşturabilir. Neden kustuğunu ve ne gibi durumlarda veterinerinize danışmanız gerektiğini bilmek bu noktada önemlidir.
Devamını OkuKedi ve köpeklerde ishal oluşumu
Köpeklerde ve kedilerde ishal, kalın veya ince bağırsak düzgün çalışmadığında ortaya çıkar. Bunun nedeni, yiyeceklerin sindirimi veya emiliminin başarısız olması, bağırsak normalden daha fazla sıvı üretmesi veya sıvıyı emmemesi veya bağırsakların anormal hareketi olması olabilir.
Devamını OkuKedi ve köpeklerde mantar tedavisi
Mantar efeksiyonları kedi ve köpeklerde ortamda bulunan mantarları soluması ya da mantarların ciltlerindeki bir çizikten, yaradan vücutlarına girmesi ile ortaya çıkar. Kedi ve köpeklerde görülen mantar tırnağın, kıl ve derinin mantar enfeksiyonudur.
Devamını OkuCOVID-19 salgınında evcil hayvanlar için bilinmesi gerekenler
Pandemik vakanın etkisi tüm dünyada devam ederken, Covid-19 Türkiye' de olmak üzere 200’den fazla ülkede etkisini sürdürmeye devam ediyor. İnsandan insana kolayca bulaşan virüs şuana kadar yapılan araştırmalar sonucunda evcil hayvanlarda dahil olmak üzere Türkiye’de herhangi bir hayvanda rastlanmamıştır.
Devamını OkuKedi, köpeklerden insanlara koronavirüs geçer mi?
Çok hızlı bir şekilde bulaşan ve kontrol altına alınması son derece zor olan ve büyük kayıplara yol açan koronavirüs farklı türlerde hastalığa neden olan çeşitli virüsleri de beraberinde içermektedir. Orta Doğu solunum sendromu (MERS), şiddetli akut sendromu (SARS) rahatsızlıklarına da yol açar.
Devamını OkuHayvanlarda mantar oluşumu
Derinin yüzeysel mikotik enfeksiyonu olarak bilinen tricophytosis’e (mantar) neden olabilecek bir çok çeşiti bulunmaktadır. Köpek ve kedilerde en yaygın gözüken mantar çeşiti Microsporum canis, M. Gypserum, Trichopyton mentagrophytes’tir. En fazla gözükeni ise M.felis mantar türüdür.
Devamını OkuEinstein destekle yaşama tutundu
Rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen ve sahiplerince terk edilen Einstein isimli köpek, kendisini yol kenarında bulan bir hayvansever sayesinde tedavi ettirilerek, yeniden hayata tutundu.
Devamını OkuHayvanseverin 5 kış ödevi
Kış bastırdı ve sobalar, kaloriferler yakıldı. Peki ya dışardakiler? Kedi, köpek ve kuş… Daha nicesinin soğukları sağ salim atlatmak için yardımımıza ihtiyacı var. İşte yapabileceğiniz bazı basit şeyler...
Devamını OkuKöpeğinizin ağrı çektiğini nasıl anlarsınız
Her hayvan sahibi, evcil hayvanının mutlu ve sağlıklı olmasını ister. Onlara, ellerinden gelenin en iyisini vermek isteriz, düzenli olarak veterinere götürür, en iyi mamaları alırız.
Devamını Oku